NHL-slutspelet

När det börjar dra ihop sig inför NHL-spelet är stämningen på topp i USA och Kanada. För er som genomlidit upp- och nedgångarna under OS-hockeyn är det dags att ställa in siktet på chanser till nya spännande matcher. I svallvågorna efter OS-hockeyn så börjar hockeyns alla slutspel att dra igång. Slutspelet i SHL är i full gång och även om det återstår några omgångar innan serien är färdigspelad i NHL så är slutspelet stundande. Och om man ska se till historia och statistik så brukar det vara de lagen som toppar formen strax innan grundserien brukar prestera starkt i Stanley Cup-slutspelet. I motsatt riktning brukar det gå för lagen som säkrat slutspelsplats och valt att trappa ned inför slutspelsstarten.NHL

Stanley Cup är den största äran

På senare år har Stanley Cup kommit att få en unik position när det gäller ära och prestige. På senare år är det flera av de största fixstjärnorna inom NHL som öppet påstått att Stanley Cup-slutspelet till och med överträffar OS i storhet. Att Stanley Cup går före Ishockey-VM, som alltid kolliderar med varandra, är knappast någon nyhet.

Vilka är favoriterna?

Bland årets största favoriter till Stanley Cup-trofén finns St Louis vunnit över närmare 80% av matcherna under mars månad. Det förväntas som vanligt mycket i målväg av Sidney Crosby med tränaren Hitchcock kommer spela en moraliskt viktig roll i båset.Boston Bruins har liksom St Louis ångat på ett starkt tempot och krossat det mesta under hela säsongen. Kanske saknar laget lite rutin i försvaret men förhoppningsvis tar det yngre gardet kommandot under slutspelet.San Jose Sharks har gått mycket starkt efter OS-uppehållet och sätts som en av huvudfavoriterna enligt många bookmakers världen över. Förhoppningsvis kommer laget glömma bort det förgångna med upprepade misslyckanden i Stanley Cup efter att man krossat motståndet i grundserien.När slutspelet börjar kan allt hända och inget lag kan räknas ut förrän matchklockan tickat klart.