Träning av klubbteknik

För den som vill bli en ännu bättre hockeyspelare så krävs det att man lägger mer ner betydligt mer tid på sin träning än den man får ut av enbart sina ispass. En viktig sak som bör arbetas på även utanför hockeyrinken är klubbteknik. Det faktiskt ingen roll vare sig du är Peter ”Foppa” Forsberg eller något annan, klubbtekniken är alltid någonting som man kan nöta på, då det alltid finns utrymme att förbättra sina förmågor med puck och klubba.

Inte bara puck som ger resultat

Många hockeyspelare, helst i yngre åldrar, tror att det är enbart puck som fungerar när man ska öva upp sin teknik. Detta är rent felaktigt och även fast du självklart också måste träna med puck, så finns det bland annat olika sorters bollar som är framtagna och som fungerar mycket bra för ändamålet. Det är faktiskt till och med vara så att du kan dra nytta av att använda dig av en boll tänkt för ett helt annat ändamål, bara för att träna upp din bollkänsla i än högre grad. Det gör dig mer flexibel i din teknik, något som bland annat kommer till nytta när isförhållandena förändras i fall där isen exempelvis blir väldigt uppåkt.

Använd handskar

Även om det inte är ett absolut måste, så är det bra om du har dina hockeyhandskar på dig när du kör dina teknik- och skottövningar därhemma. Anledningen är att det ska vara så matchlikt som möjligt, och då du använder handskar under match, bör du även göra det under träningsmoment så som dessa. Det behöver inte vara dina matchhandskar, om det är så att du brukar lämna din utrustning kvar i hockeyhallen, då vi inser att det kan vara onödigt bökigt att slita med sig dessa till och från träningspassen. De finns dessutom en chans att du skulle kunna råka glömma dom kvar hemma, och då är det lätt att förstå att det kan ställa till med en del problem inför ditt tilltänkta ispass, om du inte kan låna av laget eller någon annan spelare. Det går helt enkelt bra att istället använda sig utav ett annat par som är relativt lika, allt för att alltså göra det så verklighetstroget som det bara går.