Sveriges största hockeystjärnor

Sverige är en riktig hockeynation och vi har producerat flera internationella hockeystjärnor genom åren. Medan det finns många åsikter om vem som är bäst av alla finns det ett antal som ofta lyfts fram som de absolut mest värdiga kandidaterna. Och här tittar vi på dessa i ingen speciell ordning.

Peter Forsberg

Peter Forsberg började sin hockeykarriär i klubben Modo Hockey och hade stora framgångar inom svensk hockey innan han gick över till NHL där har fortsatte att att cementera sig som en av de bästa svenska hockeyspelarna någonsin. På grund av skador blev hans sista år som proffs inte de bästa, men hans minns fortfarande för alla prestationer innan det.

Nicklas Lidström

Nicklas Lidström startade i Våsterås IK men spelade 20 av sina 25 år som proffs i NHL, mer specifikt hos Detriot Red Wings. Hans meritlista i NHL är nog längre än någon annan svensk och anses ofta som den bästa svenska backen genom tiderna.

Mats Sundin

Mats Sundin spelade först för Nacka HK i Division 1 men är mer förknippat med Djurgårdens IF när det kommer till svensk hockey. När han gick över till den amerikanska ligan blev han den yngsta svensken att göra mål i NHL-historia. Detta rekord har dock slagits ett antal gånger sedan dess.