Äntligen börjar det frysa på!

En del har lyxen att bo så pass långt norrut i landet att möjligheten att åka skridskor och spela hockey ökar markant så fort att det blir så pass kallt att uterinkarna kan spolas och göras i ordning. Det är en tid då vem som helst kan samla polarna och lira flera timmar varje dag om man så vill, något som verkligen inte är fel för den som älskar sporten i fråga.

Hör du till en av dom som länge väntat på att temperaturen ska sjunka under nollstrecket och att snön ska falla från skyn, på grund av att detta i sin tur gör så att du snart ska kunna åka skridskor utomhus? Ja, i sådana fall så bör du nu vara på relativt bra humör, då minusgrader börjat uppenbara sig här och var i Sverige. Nu är det alltså inte länge kvar tills dess att uterinkarna spolas och hockeyentusiaster samlas för att njuta av lite skönt lir i varandras sällskap.

Är också du sugen på att haka på polarna så finns det säkert någon som är villig att låna ut ett par skridskor, men skulle denna möjlighet inte finnas brukar det ändå gå att hitta vägar för att komma relativt billigt undan. Alla borde nämligen få chansen att testa på hur roligt det faktiskt är att ägna sig åt hockey enbart som en lek och inget annat.

För att göra det extra trivsamt så se dessutom till att fylla termosen med något gott och bre några mackor som du kan njuta av i periodpausen. Det brukar nästan alltid förekomma någon liten vilopaus innan man återigen kör igång under ett kvällslir, där det kan vara givande att få någonting värmande innanför bröstet och gott i magen!