OS-hockey

OSDe olympiska vinterspelen i Sotji är nu invigt och OS-elden brinner i den olympiska parken i Sotji stad. Nu börjar det också så smått rulla igång med hockeyturneringarna där tre spelare med Skånearötter deltager.

Skåningar i OS-hockeyn

När det stod klart att en av Tre Kronors största stjärnor i OS, Henrik Sedin var tvungen att tacka nej till spel på grund av en revbensskada så ersattes han av Marcus Johansson, som är född och uppvuxen i Landskrona. Han blev då den tredje hockeyspelaren från Skåne som är med och spelar i OS. De andra två är Gustav Nyqvist från Malmö och den rutinerade Pernilla Winberg med damkronorna.

Supporta Tre Kronor

När det är dags för OS så är det tradition att människor sluter upp, tittar och supportar lagen. Detta brukar även gälla många som vanligtvis inte intresserar sig så mycket för idrott. Det är helt klart något speciellt med OS, så slå dig ned du också med Tre Kronor-tröjan på, gastutan i högsta hugg och heja. Har du ingen tröja kan du snabbt skaffa dig en på Supporterprylar.se.

Turneringen

Damkronorna har inlett turneringen stabilt med två segrar, först mot Japan med 1-0 och därefter mot Tyskland med 4-0. På förhand var kanske dessa matcher åtminstone på pappret inte de svåraste matcherna och även om det sett lite svajigt ut bitvis så är det ett styrkebesked av dom svenska damerna att inte släppa in något mål bakåt. Lyckas man vinna även den tredje gruppspelsmatchen som går mot hemmanationen Ryssland så slipper man troligtvis tufft motstånd i form av Finland när det vankas kvartsfinal framöver.Herrarna inleder på onsdagen turneringen mot Tjeckien. Sett på förhand så är Tre Kronor favorittippade i den matchen, men man får aldrig underskatta Tjeckien när det vankas mästerskap. Klart är i alla fall att man har ett starkt lag, trots avbräcket med Henrik Sedin. De största stjärnorna är bland andra hans broder, Daniel, Henrik Zetterberg, Nicklas Bäckström och målvakten Henrik Lundqvist.Låt oss hoppas att både herrarna och damerna lyckas ta sig till medaljmatcherna!