The Heart of Hockey

Modo Hockey grundades som Alfredshems IK 1921 men fick namnet Modo HK (Hockey) 1987 efter att under några gått under namnet MoDo AIK. Klubben kommer från Örnsköldsvik i Ångermanland och är en av de mest framgångsrika svenska hockeyklubbarna.

Sloganen ”The Heart of Hockey” började användas som en blinkning till den period under 1990-talet då klubben producerade en rad hockeyspelare som kom att bli stjärnor i världens bästa hockeyliga NHL. Peter ”Foppa” Forsberg, Bröderna Sedin, Markus Näslund och Niklas Sundström är bara några av de spelare som klubben fostrat och som sedan kom att bli framgångsrika spelare på andra sidan Atlanten. Klubben har vunnit två SM-guld på herrsidan och ett SM-guld på damsidan men har också varit framme i en rad SM-finaler där man inte riktigt nått ända fram.

2007 var året då herrarna vann SM-guld senast och man har sedan dess åkt ur SHL och spelade senaste säsongen i Hockeyallsvenskan. Där blev det platt fall och det ska mycket till för att man ska kunna vända den utvecklingen. Damerna vann SM-guld 2012 och spelar fortfarande i Riksserien. Från 1964 till 2006 var Kempehallen Modos hemmaarena men från och med 2006 flyttade man till den arena som idag går under namnet Fjällräven Center. Där anordnas inte bara hockey utan en rad andra arrangemang och aktiviteter. Årets säsong blir väldigt spännande att följa då herrlaget ifjol för första gången på länge inte spelade i högsta serien. Det blev dock inte så som många hoppats. Man gick inte genast upp tillbaka till SHL utan hade en riktigt tung säsong. Återstår att se hur årets säsong utvecklar sig.