Förekommer fortfarande uppgjorda matcher?

Många som sysslar med sportsbetting har upplevt att utgången i en match eller i ett sportevenmang känt för osannolikt för att vara sant. Man har börjat tänka tankarna om det hela vore uppgjort i förhand. Varför skulle man göra så? Det handlar naturligtvis om att någon eller någon har placerat ett spel på matchen ifråga och har sett till att matchen slutar så att de vinner. Det kan man göra på olika sätt och det är så klart otroligt olagligt hur man än gör.

Om vi tar bandy som exempel så skulle man kunna muta domaren. Domaren själv skulle i och för sig själv kunna vara den som tar iniativet till det hela. Med en domare som kan döma som han eller hon vill blir det självfallet lätt att få ett lag att vinna mot ett annat. Det är svårt att göra så att det inte syns. Särskilt i längden. Men det går. Ett annat sätt är att influera spelare. Spelarna kan ju lägga sig och se till att motståndaren vinner. Allt det här låter ju vansinnigt och det bör inte förekomma.

Men det är knappast något som bör förvåna någon då det hänt gång på gång förut. Det låter lite illa att säga det men man måste räkna med att det förekommer uppgjorda matcher även än idag. Hela Serie A var ju riggad för inte så hemskt många år sedan. Det kommer säkert uppdagas flertalet nya spelskandaler i framtiden också. Om du är särskilt känslig för att spela på idrotter som någon försökt manipulera så ska du hålla dig till de stora sporterna med många ögon på sig. Små sporter eller matcher i mycket låga divisioner är lättare att påverka. Det är inte lika många som tittar på dessa matcher och man kommer längre med en mindre summa pengar där.

När det kommer till exempelvis fotboll på högsta nivå blir det svårt att muta Bale, Benzema och Ronaldo att inte göra mål eftersom de har så mycket pengar redan. Då ska man förr vara rädd för att exempelvis Real Madrids ledning eller några andra mäktiga figurer på ett eller annat sätt försöker skaffa fördelar till laget.